Dünya Bankası, Ukrayna’yı yeniden inşa etmenin maliyetini açıklandı

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın sivil yerleşim yerlerini ve sivil altyapıyı bombalamaya devam ediyor. Dünya Bankası’nın Avrupa ve Orta Asya Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Anna Bjerde, Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşası yaklaşık 500-600 milyar euro gerekeceğini ifade etti.

Dünya Bankası’nın Avrupa ve Orta Asya bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Anna Bjerde, Die Presse gazetesine verdiği röportajda Rusya’nın Ukrayna’ya verdiği zararı değerlendirdi. Bjerde, “Daha önce Avrupa Komisyonu ve Ukrayna hükümeti ile birlikte hesaplanan rakamı açıklamıştık. Ukrayna’yı yeniden inşa etmek ve örneğin enerji verimliliği açısından Avrupa standartlarına getirmek için ne kadar para gerekiyor? Haziran başı itibariyle bu rakam 350 milyar euro civarındaydı” ifadelerini kullandı.

Ancak Rusya’nın sivil ve enerji altyapısını bombalamaya devam ettiği için söz konusu rakamların önemli ölçüde arttığına belirten Başkan Yardımcısı, “Şu an rakam yaklaşık 500-600 milyar euro’ya ulaştı” dedi.

Bjerde, Ukrayna’yı eski haline getirmek için “Marshall Planı” gibi büyük ölçekli bir plana ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/dunya-bankasi-ukrayna-yi-yeniden-insa-etmenin-maliyetini-aciklandi/462701/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir