Orta Asya ülkeleri Sağlık Bakanlıkları, Duşanbe’de düzenlenen üst düzey toplantıda güçlerini birleştirdi

Orta Asya ülkeleri Sağlık Bakanlıklarını temsil eden üst düzey koordinatörler, 27 Haziran 2023’te Tacikistan’ın Duşanbe kentinde bir araya gelerek, sağlık alanındaki konuları değerlendirdi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından düzenlenen bu toplantı, Orta Asya’daki sağlık sorunlarını ele almak için beş ülkenin ortak eylemde bulunmasının ve ortaklarla işbirliğini ilerletmesinin yolunu açıyor.

Orta Asya’da Sağlığı ve Refahı Desteklemeye Yönelik Yol Haritası (2022-2025), 11 Eylül 2022’de Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan tarafından onaylandı.

Kazakistan Cumhuriyeti, Kırgız Cumhuriyeti, Tacikistan Cumhuriyeti, Türkmenistan ve Özbekistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı temsilcileri ile Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri Orta Asya Yol Haritası’nın ilk yılını Duşanbe’de resmen başlattı.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/orta-asya-ulkeleri-saglik-bakanliklari-dusanbede-duzenlenen-ust-duzey-toplantida-guclerini-birlestirdi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir