MATÜSTEB’ten 21 Aralık kutlamalarına ilişkin açıklama

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı kutlamalarına ilişkin bildiri yayınladı.

MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim imzalı bildiri şu şekilde:

“MATÜSITEB tarafından geleneksel olarak düzenlenen 21 Aralık Türkce Egitim Günü Milli Bayramı kutlamalarının bu yıl da tüm coşku ve heyecanıyla kapsayıcı bir şekilde düzenlenmesi hedeflenmektedir. Kutlamalar kapsamında bir dizi programın hayata geçirilmesi suretiyle, Kuzey Makedonya’da yasayan ve ülkenin kurucu unsuru olan Türklerin bu özel günü en mutlu ve huzurlu şekilde yaşayacağına olan inancımız tamdır.

Bu çerçevede ilk olarak, güzel Türkçemizin örneklerini gördüğümüz, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin kalemlerinden ikan eserleri ele alan resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenmektedir.

MATÜSITEB himayesinde düzenlenecek 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü kutlamaları kapsamında ayrıca soydaşlarımız ile bir araya gelerek bu özel günü en anlamlı şekilde idrak edebilmemiz adına toplu etkinliklerin hayata geçirilmesinin amaçlandığını ve bu yolda en yüksek gayretin sarf edildiğini bildirmekten mutluluk duyuyoruz.

Bu itibarla, her zaman yanımızda olan anavatanımız üst düzey temsille teşrifinin beklendiği ve ülkemiz Kuzey Makedonya devlet erkanının iştirakleriyle 21 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 16.30’da Üsküp Arena Boris Traykovski spor salonunda geniş katılımlı bir konserin gerçekleşeceğini değerli kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/matusteb-ten-21-aralik-kutlamalarina-iliskin-aciklama

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

İskeçe Müftülüğü Kurban kampanyasını başlattı…

İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile her yıl düzenlenen vekâletle Kurban kampanyası bu sene de başlatıldı. İskeçe …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir