Amerikan Tanklarını Taşıyan Tren Dedeağaç’ta Raylardan Çıktı

Amerikan Ordusunun tank ve mühimmatlarını taşıyan tren Dedeağaç yakınında raylardan çıktı.

Dedeağaç’ta Amerikan Ordusu’na ait tank ve mühimmatı yükledikten sonra Bulgaristan’a doğru yola çıkan tren, henüz birinci km’de Fransız İstasyonu olarak bilinen bölgede raylardan çıktı.

Selanik Limanını kullanan ve askeri araçları buradan sevk etmek isteyen ABD, kara yolu ve demir yolu güzergahında bulunan tüneller nedeniyle sorun olduğunu ve sevkiyatta riskler taşıdığından dolayı rotayı yine Dedeağaç limanına çevirdi. Getirilen gemi dolusu silah ve mühimmat Dedeağaç limanına indirildikten sonra demiryolu ve kara yoluyla Dedeağaç üzerinden Bulgaristan’a oradan da Romanya’ya taşınıyor.

Ancak Dedeağaç Limanından Amerikan Ordusuna ait tank ve zırhlı araçları ve savaş malzemelerini taşıyan tren, limana yakın Fransız İstasyonu (Gallikos Stathmos) olarak bilinen bölgede raylardan çıktı.

Ancak Dedeağaç-Çirmen (Ormenio) arasında olan demiryolu son yıllara bakımsızlıktan dolayı bu tür yüklerin sıklıkla taşınmasına elverişli olmadığı biliniyor. Şimdi tüm gözler, ABD’nin Dedeağaç limanında var olan batığın çıkarılmasına yönelik yaptığı çalışmayı, bu demiryolunun iyileştirmesine yönelik yapıp yapmayacağına çevrilmiş durumda.

Bu haberi alan ve treni tekrardan raylara oturtma çalışmaları devam ederken, Yunanistan Komünist Partisi’nin (KKE) Dedeağaç’taki üyeleri kazanın meydana geldiği bölgeye giderek ellerinde bayraklar ve pankartlarla bir protesto gösterisi düzenledi.

KKE partisi üyelerinin açtıkları pankartlarda “Dedeağaç emperyalistlerin kalesi değil, halkların limanıdır”, “Üsler ve Amerikalılar gitsin” ifadeleri yer alırken, Amerikalılar aleyhinde sloganlar attılar.

KKE Merkez Komitesi üyesi ve KKE Partisi Doğu Makedonya–Trakya Bölge Komitesi Sekreteri Dionisis Kladis demir yolunda yaptığı basın açıklamasında, “Bugünkü kazanın da maalesef teyit ettiği gibi evlerimizin yanından, iş yerlerimizden, güvenliğimiz için risk oluşturan tehlikeli savaş malzemeleri geçiyor.” dedi.

 

 

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/amerikan-tanklarini-tasiyan-tren-dedeagacta-raylardan-cikti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir