Türkmenistan’da muz üretimi

Türkmenistan’da muz üretimi için çeşitli olanaklar sağlanmaktadır. Bu bağlamda, Türkmenistan’ın Ahal ili Kaka ilçesinde muz yetiştiriciliği için üretim alanı kurulmuştur. Bu tropik bitkinin üretimi konusunda Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’ne üye olan Hemsaya yerli firma çeşitli çalışmalar yürütmektedir.

Muz yetiştirmek için yerel toprak ve iklim koşullarına uyarlanmış, toplam 5 hektarlık alana sahip modern bir sera kompleksi inşa edildi. 40’tan fazla uzman istihdam etmektedir. Yerli firma, bu seradan yılda 100 tona kadar hasat yapmayı planlıyor.

Kompleks, Türkiye, Almanya ve İspanya’dan gelen yenilikçi ekipmanlarla donatılmıştır. Sera otomatik sıcaklık ve nem kontrol sistemine sahiptir. Sera ayrıca su tasarrufu sağlayan sulama mekanizmalarını kullanır.

Şirket şu anda Cavendish türünde muzları yetiştiriyor.

Türkmenistan’da ayrıca başka bir yerli firma da muz yetiştiriciliği yapmaktadır. Ferhar ismindeki firma ise Mari ilinin Sakarçage ilçesinde muz üretmektedir ve ülkede muza olan talebin artması ile üretim hacmini de arttırmaktadır.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistanda-muz-uretimi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir