“Yunanistan Zeytin Dalı Tutuyor, Ancak Aynı Zamanda Adalet Kılıcını Da Elinde Tutuyor”

Savunma Bakanı Dendias, görevi devralır almaz, “Yunanistan tarihsel olarak bir zeytin dalı tutuyor. Her halkla barış içinde birlikte yaşamayı arzu ediyor. Ancak aynı zamanda adalet kılıcını da elinde tutuyor” diyerek Türkiye’ye ilk mesajını gönderdi.

Eski Miçotakis hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Nikos Dendias, Yeni Miçotakis hükümetinde Savunma Bakanı olarak göreve getirildi. Yemin töreninden sonra devir teslim için Bakanlığa giden Dendias, burada yaptığı konuşmasında, Yunanistan’ın egemenliğini ve egemenlik haklarını savunmanın basit bir görev değil, anayasal bir yükümlülük olduğunu belirtti.

Yeni Savunma Bakanı Nikos Dendias törende yaptığı konuşmada Türkiye’ye de mesaj göndererek şu ifadeleri dile getirdi:

“Yunanistan zeytin dalı tutuyor, ancak aynı zamanda adalet kılıcını da elinde tutuyor”

“Küresel yeniden yapılanmanın kritik bir kavşağında, Yunanistan’ın zamanın zorluklarına yanıt verme, bir güvenlik ve istikrar faktörü olarak uluslararası ortamdaki konumunu kendinden emin bir şekilde pekiştirme yükümlülüğü vardır. Kendisini ilgilendiren gelişmelerde rol ve söz sahibi olmalıdır. Ülkemiz adına imzaladığım savunma anlaşmaları da güç dengesinde dikkate alınırsa bu açıklama ayrı bir önem kazanıyor.

Bu vesileyle Yunanistan’ın sabit konumunu tekrarlamak istiyorum: Yunanistan komşu ülkelerle uyumlu ilişkiler arzu ediyor. 2014 yılında tam olarak aynı konumdan ilettiğim gibi, tarihsel olarak bir zeytin dalı tutuyor. Her halkla barış içinde birlikte yaşamayı arzu ediyor. Ancak aynı zamanda adalet kılıcını da elinde tutuyor, toprak bütünlüğümüze, egemenliğimize, egemenlik haklarımıza kimsenin göz koymasına izin vermiyor.

Bu nedenle, bölgemizdeki ülkelerle ve tüm dünyayla, özellikle de müttefik ilişkileri sürdürdüğümüz ülkelerle samimi bir ilişki kurmayı umuyoruz. Özellikle komşu Türkiye ile ilgili olarak, son aylarda aramızdaki olumlu havanın iyileşmesinden halklarımızın menfaati için faydalanmak iyi olacaktır.

Bu doğrultuda, bu havayı değiştirecek ve çok da uzak olmayan geçmiş durumlara gerilemeye yol açacak eylemlerden mümkün olduğunca kaçınılacağını umuyorum, temenni ediyorum diyebilirim. Her iki ülke de ancak ilişkilerimizde olumlu bir havanın pekişmesinden yararlanabilir.”

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-zeytin-dali-tutuyor-ancak-ayni-zamanda-adalet-kilicini-da-elinde-tutuyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir