İskeçe eski Milletvekili Faikoğlu hayatını kaybetti…

İskeçe eski bağımsız milletvekili Faikoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığının hak arama davasında mücadele eden bir kişilikti.

İlk olarak 1985 yılında PASOK Partisinden milletvekili seçilen Faikoğlu, 1990 yılındaki seçimlere İskeçe’de Türk azınlığın oluşturduğu bağımsız “İkbal” listesiyle katıldı. Faikoğlu 1990 yılında “İkbal” listesinden İskeçe Bağımsız Milletvekili seçildi.

1993 yılına kadar Rodop ili Bağımsız Milletvekili merhum Dr. Sadık Ahmet ile birlikte Batı Trakya Türklerinin sesini Yunan Parlamentosuna taşıdı. Özellikle hatipliğiyle halkın sevgisini kazanan Faikoğlu, milletvekilliğinden sonra da azınlık sorunlarıyla yakından ilgilenmeye devam etti.

Faikoğlu’nun cenaze töreni yarın (29 Aralık Cuma) İskeçe’de gerçekleştirilecek. Faikoğlu, İskeçe Pırnalık Amine Hatun Camii’nde kılınacak İkindi namazından sonra İskeçe Pırnalık Mezalığında toprağa verilecek.

Faikoğlu 1947 yılında İskeçe’de dünyaya gelmişti. Fikriye hanım ile evli olan Ahmet Faikoğlu, Faik ve Ayşegül adında iki çocuk babasıydı.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/index.php/iskece-eski-milletvekili-faikoglu-hayatini-kaybetti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Üsküp’ün bilinen doktorlarından Aliya Ziza vefat etti

Üsküp’ün tanınmış doktorlarından Aliya Ziza geçirdiği ani rahatsızlığın ardından hayata gözlerini yumdu. Merhum Aliya Ziza, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir