Vučić’in Açıklamalarının Ardından AB’den Avrupai Davranış Çağrısı

Cuma 02 Aralık 2022 19:12

Avrupa Birliği, Kosova ve Sırbistan’daki siyasi liderleri kışkırtıcı söylemlerden kaçınmaya ve gerilimi azaltmaya yardımcı olmak için “Avrupai davranış”a çağırdı.

Avrupa Birliği Sözcüsü Peter Stano, Kosova Başbakanı Albin Kurti’ye “terör pisliği” diyen ve Sırbistan’ın AB ile Avrupa bloğunda yer almayan Batı Balkan ülkeleri arasında 6 Aralık’ta Tiran’da düzenlenen zirveye katılmama kararı alan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’in açıklamalarıyla ilgili gazetecilerin sorularının ardından bu açıklamaları yaptı.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Eric Mamer, Tiran Zirvesi’nin özellikle küresel durum bağlamında özel bir önemi olduğunu ve AB’nin tüm liderlerin katılmasını beklediğini söyledi.

Stano, durumu gözden geçirmenin ve sakin kalmanın önemli olduğunu söyledi.

“Sahadaki güvenlik durumu kırılgan ve Sırpları Kosova kurumlarına iade etmek için çalışma yapılmalı. Jeopolitik koşullar göz önüne alındığında Tiran zirvesi özel bir önem taşıyor.” dedi Stano.

Vučić’in Kurti ile ilgili açıklamaları, Kosova Hükümeti’nin Nenad Rasić’i Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı görevine atama kararının ardından geldi.

Sırbistan bu kararı bir ihlal olarak değerlendirdi ve Rasić’in Kosova Sırplarını temsil etmediğini söyledi.

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76339

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir