Türkmenistan-Avusturya ortak komisyonu toplantısı yapıldı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, Türkmenistan-Avusturya ortak komisyonunun 11. toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya Türkmen tarafından  Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dövletgeldi Rejepov, Avusturya tarafından ise, Avusturya Cumhuriyeti Çalışma ve Ekonomi Federal Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Franz Wessig başkanlık etti.

Toplantıya katılanlar, 13 Haziran 2019’da Viyana’da düzenlenen komisyonun 10. toplantısının kararlarının uygulanmasına ilişkin raporlar değerlendirildi. Aynı zamanda, uzun vadeli konular ele alındı.

Görüşmede inşaat, altyapı, enerji, çevre koruma teknolojileri ve danışmanlık alanlarındaki belirli konu ve projeler ele alındı ​​ve her iki ülkenin ilgili yapılarıyla temas kurulmasına yardımcı olmaya hazır olunduğu ifade edildi.

Avusturya’nın alternatif enerji alanında deneyiminin olduğu belirtildi. Bu bağlamda, Türkmen tarafı, Avusturya’nın yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması yönünde deneyimine ilgi duyduğunu ifade edildi.

Ayrıca, Aşkabat’ta Türkmenistan-Avusturya iş forumu düzenlenmiştir. Bu forumda Türkmenistan ve Avusturya kurum, kuruluş ve iş çevrelerinin temsilcileri arasında ikili görüşmeler yapılarak, anlaşmalar imzalanmıştır.

 

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmensstan-avusturya-ortak-komisyonu-toplantisi-yapildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir