Devlet Yöneticileri Bugün Hamile Kadın Cinayetini Görüşecek

Cuma 02 Aralık 2022 10:24

Evvelisi gün hamile bir kadının, eski eşi tarafından öldürüldüğü ağır cinayetin ardından Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Demokrasi ve İnsan Hakları Konseyi’ni bugün için toplantıya çağırdı.

Tüm kurumsal liderlerin katılacağı bu toplantıda, Kosova’da kız çocukları ve kadınların katledilmesi olgusunun önlenmesi için alınması gereken tedbirlere ilişkin somut tutumların saptanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, bugünkü toplantıyla ilgili RTK’ya yaptığı açıklamada, devlet ve toplum olarak ciddi bir zorlukla karşı karşıya olduğumuzu, çünkü kadın cinayetlerinin acilen durdurulması ve bunlara müsamaha gösterilmemesi gereğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Osmani açıklamasında, “Bu toplantıya kurum liderleri yanı sıra adalet ve güvenlik kurumlarının yöneticileri, sivil toplum ve bağımsız kurum temsilcileri de katılacak. Gündemde iki somut nokta var: Birincisi, kız çocukları ve kadınların hayatlarının korunmasına yönelik sistemimizde var olan eksikliklerle ilgili olarak her kurumun kendi veri girdisi olmalı ve ikincisi, bu şiddet eylemlerinin ve bu kadın cinayetlerinin bir an önce nasıl önleneceğine dair somut tespitler ve sonuçları ortaya koyacağız.  Kosova kurumlarının her birinin, tüm toplum ve ülkemiz için şok edici olan bu durumun ciddiyetini son derece anlayarak, Demokrasi ve İnsan Hakları Konseyi çatısı altında somut eylemlerin bir listesini çıkaracağını ve bunların uygulanmasını denetleyecek olanlarla bunları daha ileriye götüreceğini, umuyorum. Devlet ve toplum olarak ciddi bir zorlukla karşı karşıyayız çünkü kadın cinayetlerine bir an önce son verilmeli ve buna müsamaha gösterilmemelidir.” dedi.  
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,76324

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir