Rusya’da savaş uçağı düştü

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaş askeri eğitimlerle son sürat devam ediyor. Rusya Acil Durum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Alekseyevka köyünde MİG-31 tipi eğitim savaş uçağının düştüğü belirtildi. Teknik arızadan kaynaklandığı belirtilen açıklamada, “MiG-31, kalkıştan hemen sonra düştü. Alekseyevka köyü yakınlarındaki bir ormanlık alana düştü. Mürettebat, fırlatma koltuğuyla uçaktan atladı” ifadesi kullanıldı.

Ukrayna’daki işgal saldırılarıyla gündemden düşmeyen Putin idaresindeki Rusya’nın yine eğitim uçağı düştü. MİG-31 tipi savaş uçağı havalandıktan kısa bir süre sonra yere çakıldı. Rusya Acil Durum Bakanlığından “MiG-31, kalkıştan hemen sonra düştü. Alekseyevka köyü yakınlarındaki bir ormanlık alana düştü. Mürettebat, fırlatma koltuğuyla uçaktan atladı” açıklaması yapıldı. Teknik arızadan kaynaklı düşen uçağın mühimmatının olmadığı tespit edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise herhangi bir can kaybı veya ölümün olmadığını açıkladı. Geçen Ekim ayında işgalci Rusya’nın, Yeysk kentinde yine eğitim uçağı düşmüştü.

Yerleşim yerine düşen uçakta 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/rusya-da-savas-ucagi-dustu/462375/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir