Midilli Tatbikatından Türkiye’nin “Bir Gece Ansızın Gelebiliriz” Mesajına Cevap

Yunanistan’da siyasilerden sonra şimdi de askerler tatbikat alanlarından Türkiye’ye mesaj göndermeye başladı. Midilli’de yapılan tatbikatta Türkiye’nin “Bir gece ansızın gelebiliriz” mesajına cevap verildi.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’ne ait Midilli adasındaki askeri birimler, Kara Kuvvetleri Havacılık Tugayı’ndan Kiowa ve Apache saldırı helikopterlerinin katılımı, tankçı ve topçu birliklerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Ayrıca, ABD’nin İhtiyaç Fazlası Savunma Malzemesi (EDA) programı kapsamında Yunanistan’a hibe ettiği 1200 adet M1117 zırhlı  araçlardan Midilli adasındaki askeri birliklere  konuşlanan araçların da yer aldığı gece tatbikatı, 29-30 Kasım tarihleri arasında Merkez Lesvos adası bölgesinde bulunan “Kammeno Dasos” (Yanık Orman) atış eğitim tatbikat alanında “Belerefon 2022 – Gece Şimşeği” isimli bir tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikatı, karargahı Ege adalarında konuşlanan Ulusal Taburları Koruma Yüksek Komutanlığı 98. ADTE Komutanı Korgeneral Grigorios Bundliakis, İçişleri ve Adalar Yüksek Askeri Komutanlığı (ASDEN)  Komutanı Korgeneral Dimitrios Hupis birlikte izledi.

Tatbikat sonrası personele hitaben bir konuşma yapan 98. ADTE Komutanı Korgeneral Grigorios Bundliakis, “Eğer barış istiyorsan savaşa hazırlan” söylemiyle yola çıkarak bugün eğitiliyoruz. Gecenin karanlığı operasyonlarda önemli rol oynuyor. Ordunun hareketlerini kolaylaştırıyor ve gündüze kıyasla ani baskınları kolaylaştırıyor. Dolayısıyla gece gelsinler ve askerlerimizin nasıl savaştığını görsünler.” İfadelerini kullanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerine atıfta bulunması dikkat çekti.

Tatbikata ilişkin bir değerlendirme konuşması yapan İçişleri ve Adalar Yüksek Askeri Komutanlığı (ASDEN)  Komutanı Korgeneral Dimitrios Hupis ise şu sözleri sarf etti: “Şunu bilsinler, Yunanistan bir karış toprağını vermemeye kararlı. Gördüğünüz gibi, gündüz ve gece, gece bizim için daha iyi bir alan çünkü yıllarca geceleri eğitiliyorduk. Dolayısıyla gördüğünüz gibi ateş gücümüz düşman daha hareket etmeden onu yok ediyor.

Şunu bilmenizi isterim, eğitiminizin durumu savaşacağımız gibi olduğunu gösterdiniz. Bildiğiniz üzere gecenin birçok zorlukları var. Ancak bildiğiniz gibi hem gündüz hem de gece için varız. Özellikle sizlerin de gösterdiğiniz gibi gecenin geçmişte olduğu gibi şanlı bir geçmişi var.”

 

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/midilli-tatbikatindan-turkiyenin-bir-gece-ansizin-gelebiliriz-mesajina-cevap/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir