Bayburt Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Elde ettiği başarılar ve dünya genelindeki yaygın eğitim ağıyla ön plana çıkan Türkiye Maarif Vakfı, imzaladığı protokollerle de öğrencilerine yeni imkânlar sunuyor. Bu bağlamda Bayburt Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı arasında protokol imzalandı. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Mustafa Özdil arasında imzalanan protokol kapsamında tarafların ulusal ve uluslararası yetkinliklerinin farkında olarak örnek ve sağlıklı bir iş birliği modelinin hayata geçirileceği bildirildi.

Türkçe eğitiminin yaygınlaşmasının da amaçlandığı protokol çerçevesinde; akademik araştırmalar desteklenecek, ortak araştırma-geliştirme çalışmaları düzenlenecek, eğitim sistemleri altyapısının kurulumuna destek verilecek, Vakfın faaliyet gösterdiği ülkelerde başarılı öğrencilerin yükseköğrenim programlarına devam etmelerine öncelik sağlanacak, Vakfın öğretmen ve idarecilerine eğitim ve staj desteği verilecek, Türkiye Maarif Vakfının faaliyet gösterdiği ülkelerde üniversitenin iş birliği projelerinin geliştirmesi kolaylaştırılacak ve eğitim faaliyetleri mümkün olduğu ölçüde karşılıklı desteklenecek.

Prof. Dr. Türkmen, protokolün hayırlara vesile olmasını dileyerek, Türkiye Maarif Vakfının yurt dışındaki çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve bu çalışmaların bir parçası olmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Kaynak : turkiyemaarif.org
Kaynak Sayfa : https://www.turkiyemaarif.org/post/7-Bayburt-Universitesi-ile-Turkiye-Maarif-Vakfi-Arasinda-Is-Birligi-Protokolu-Imzalandi-2384

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

İskeçe Müftülüğü Kurban kampanyasını başlattı…

İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile her yıl düzenlenen vekâletle Kurban kampanyası bu sene de başlatıldı. İskeçe …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir