Türkmenistan-Azerbaycan İş Konseyi kurulacak

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev başkanlığındaki Türkmenistan heyeti Bakü’de çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Görüşmede Türkmenistan-Azerbaycan çok yönlü işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı.

Taraflar özellikle ulaşım ve enerji alanında işbirliği konularına değindiler. Azerbaycan Lideri aynı zamanda ekonomik işbirliği projelerinin, kültürel ve insani değişim programlarının teşvik edilmesinin önemini vurguladı.

Ayrıca, Hükümetlerarası Türkmenistan-Azerbaycan ekonomik işbirliği komisyonunun altıncı toplantısı gerçekleştirildi. Komisyon toplantısına Türkmen tarafından Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev, Azerbaycan tarafından Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Jabbarov başkanlık etti.

Ticaret hacminin arttığına dikkat çekilerek, ticari işbirliğini daha da genişletecek yeni ortak projelerin hayata geçirilmesinin önemi vurgulandı.

Gemi yapımı ve gemi onarımı ile diğer sektörlerde işbirliği yer aldı. Ayrıca, Türkmenistan-Azerbaycan İş Konseyi’nin oluşturulması da dahil olmak üzere Bakü’de Türkmenistan Ticaret Evi ve Aşkabat’ta Azerbaycan Ticaret Evi açılması olanakları ele alındı.

Taraflar, Hükümetlerarası Türkmenistan-Azerbaycan Ekonomik İşbirliği Komisyonu’nun bir sonraki yedinci toplantısını 2023’te Aşkabat’ta düzenleme konusunda anlaştılar.

 

 

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-azerbaycan-is-konseyi-kurulacak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir