NATO Ukrayna’ya destek konusunda kararlı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberng, Bükreş’te NATO Dışişleri Bakanları toplantısında üyelerin kabul ettiği kararları; NATO’nun, Ukrayna’ya sürekli desteği konusunda güçlü bir mesaj olarak niteledi.

Bükreş’te gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları toplantısında, işgalci Rus güçlerinin saldırısı sonucu altyapısı zarar gören ve enerjisiz kalan Ukrayna’ya destek mesajı verildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kış mevsimini savaş silahına dönüştüren Rusya’yı suçladı. Stoltenberg, Rus işgalcilerin cephedeki kaybını, sivil hedeflere ve kentlere saldırarak dengelediğini söyledi.

NATO’nun yayımladığı yazılı açıklamada, Rusya’nın Ukraynalı sivillere yönelik saldırısı temel insani hizmet mahrumiyeti olarak nitelendirildi. Öte yandan açıklamada, Ukrayna’nın enerji altyapısını korumasında yardımcı olunacağı vurgulandı.

Toplantının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dımıtro Kuleba, silah üretimi konusunda daha hızlı kararlar alınması gerektiğinin altını çizdi.

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Rainsalu ise BBC’ye yapmış olduğu açıklamada, Ukrayna’nın füzeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Rainsalu, Ukrayna’nın savunmasında hiçbir kısıtlamaya uğramaması gerektiğini söyledi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/nato-ukrayna-ya-destek-konusunda-kararli/462014/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir