Bodnar: Ukraynalı askerlerin PYD/YPG’ye destek verdiği iddiaları Rus provokasyonudur!

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, “Ukrayna ordusunda yer aldığı ve PYD/YPG’ye destek verdiği” iddia edilen iki askerin yer aldığı fotoğrafa dair iddiaların Rus propagandasının bir parçası olduğunu vurguladı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, bir süredir sosyal medyada “Türk saldırılarına karşı Suriye’nin Kuzeyi ile (Rojava) dayanışma” başlığı altında yer alan sözde iki Ukraynalı askerin fotoğrafının perde arkasında Rus propagandası olduğunu açıkladı.

“İDDİALAR RUS PROVOKASYONU”

Büyükelçi Bodnar sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu fotoğrafın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve Ukrayna ile hiçbir bağlantısı olmadığını vurguladı. Bodnar söz konusu iddiaların kaynağının şüpheli Rus kökenli Telegram kanalı olduğunun altını çizdi.

Diğer yandan bir sosyal medya kullanıcısının yapmış olduğu araştırma sonucunda, söz konusu fotoğrafın, ilk kez paylaşıldığı Telegram grubunun bölücü terör örgütü PYD/YPG’nin uzantısı olduğu tespit edildi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/bodnar-ukraynali-askerlerin-pyd-ypg-ye-destek-verdigi-iddialari-rus-provokasyonudur/461988/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir