Meclis Başkanı Gaşi NATO Parlamenter Zirvesi’nde

NATO’nun 75. yıl dönümü dolayısıyla, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ve NATO PA Delegasyonu evsahipliğinde düzenlenen NATO Parlamento Başkanları Zirvesi’ne katılan NATO üyesi ülkelerin parlamentolarının başkanları/konuşmacıları ile delegasyon başkanları ve başkan yardımcılarının arasında Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gaşi de yer aldı.

NATO PA Parlamento Zirvesi’nde konuşma gerçekleştiren Meclis Başkanı Afrim Gaşi, bu toplantıda bulunmaktan memnuniyetlerini dile getirerek, “Birkaç ay önce, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Meclisi, ülkenin NATO üyeliğinin dördüncü yıldönümü ve İttifakın kuruluşunun 75. yıldönümünü kutladığımız bir Bildirgeyi kabul etti. NATO üyeliğinden kaynaklanan yükümlülüklerin getirilmesinde sorumluluğun ve kolektif savunmanın gerçekleşmesine katkının farkındalığını ortaya koyduk” dedi.

İlk aşamada Meclis olarak, NATO Parlamenter Asamblesi’nin, NATO karargahında bir Demokratik Direnç Merkezi kurarak ortak demokratik değerleri savunma yönündeki ortak kararı desteklediklerini ve bunun arkasında olduklarını ifade eden Gaşi, bunun Sofya’daki son Bahar Oturumunda kabul edilen Deklarasyonla da doğrulandığını belirtti.

Gaşi, “Tüm NATO üye devletlerinin İttifak ile farklı derecelerde ortaklığı olmadığı veya bu ortaklıklara sahip olmadığı, aynı zamanda birçok kötü niyetli dış etkinin de bulunduğu kırılgan bir bölgede bir NATO üyesi devlet olduğumuzun farkındayız, ancak bölgesel bir atmosfer ve politikayı teşvik etmeye kararlıyız. Bunu, Kosova’daki NATO KFOR operasyonuna somut katkıyı sürdürerek gerçekleştiriyoruz ve mevcut güvenlik sorunlarının ışığında, Irak’taki NATO misyonunda aktif olarak yer alıyor ve Ukrayna’nın kayıtsız şartsız desteğine sahibiz” ifadelerine yer verdi.

Bu zorlukların aynı zamanda Avrupa Birliği’nin NATO ile stratejik tamamlayıcılığını güçlendirmek için Avrupa Birliği ile olan benzersiz ve temel ortaklığın düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini de ifade eden Gaşi, “Tüm üye devletler ve parlamentoları, dayanıklılık, kritik altyapının korunması, Ukrayna’ya sürekli destek ve savunma sanayii yeteneklerinin geliştirilmesini kapsayan NATO-AB Yapısal Diyaloğuna özellikle dikkat etmelidir” dedi.

Meclis Başkanı Afrim Gaşi, konuşmasının devamında: “Tüm sivil ihtiyaçları ve öncelikleri kalibre etmek için yeri doldurulamaz bir demokratik araç olarak sesimizin, parlamentoların ve parlamenterlerin seslerinin öneminden bahsetmek ve vurgulamak istiyorum; parlamentolar olmadan hükümetler belirlenen stratejik hedefleri gerçekleştirme konusunda güçsüzdür. Parlamentolar olmadan hükümet politikalarına geniş bir destek sağlanamaz. Bu bağlamda, NATO Parlamenter Asamblesi’nin parlamentolar ile İttifak ve NATO halkı arasında bir bağ olarak, özverili çalışması ve net vizyonuyla ortaya koyduğu vazgeçilmez rolünü ve katkısını vurgulamak istiyorum” diye ifade etti.

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/meclis-baskani-gasi-nato-parlamenter-zirvesi-nde

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir