Serdar Berdimuhamedov, Özbekistan’da EİT Zirvesi’ne katılacak

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, 16. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Zirvesi’ne katılmak üzere Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e çalışma ziyaretinde bulunacak. Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, perşembe günü gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu’nun olağan toplantısı sırasında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un ziyaretinin hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Türkmenistan resmi medyasının bildirdiğine göre, toplantı sırasında Rashid Meredov Türkmenistan’ın şu anda EİT’e başkanlık ettiğini vurguladı. Bu bağlamda, EİT bünyesinde ticaret, ekonomi, yatırım, ulaştırma, lojistik, enerji, kültür ve insani konularda karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini güçlendirmek amacıyla özel bir konsept geliştirildi. Teşkilatın son zirvesi 28 Kasım 2021 tarihinde Aşkabat’ta gerçekleştirildi.

UzDaily.uz’un haberine göre, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin Ulaştırma Bakanlarının 12. Toplantısı perşembe günü Taşkent’te gerçekleştirildi. Toplantıda ticaret ve ulaştırma bağlantılarında işbirliğini derinleştirmenin yollarının yanı sıra bölgedeki mevcut ulaştırma koridorlarının geliştirilmesi ve en iyi şekilde kullanılmasına ve yenilerinin oluşturulmasına yönelik stratejiler ele alındı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Afganistan, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan’ı bir araya getiren bölgesel bir devletlerarası ekonomik topluluktur. İran, Pakistan ve Türkiye tarafından 1985 yılında kurulan EİT’ye Tacikistan 1992 yılında katılmıştır.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10978/serdar-berdimuhamedov-ozbekistanda-e%C4%B0t-zirvesine-kat%C4%B1lacak

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir