Ülke genelinde yüz binden fazla vatandaş iş bulmak için 7 yıl bekliyor

Ülkedeki işsizlerin sayısı azalmaya devam ederken, mayıs ayına ait son rakamlar, ay sonunda 102 bin 523 kişinin aktif olarak iş aradığını gösteriyor. Bu, bir ayda bin 244 kişilik yeni bir düşüş anlamına geliyor.

İş Bulma Ajansı, kaç kişinin iş aradığına ve hangi süre için, yani istihdam için bekleme süresinin ne kadar olduğuna ilişkin istatistiksel bir rapor yayınladı.

Yayınlanan raporda, toplam 102 bin 523 işsizin olduğunu ve iş bulmak için 5 ila 7 yıl beklediklerini ortaya koydu. Yani Ajansın verilerine göre 17 bin 462 kişi beş ila yedi yıldır iş bulmayı bekliyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bu verilerde 10 binin üzerinde kadın 5-7 yıl sonunda bile istedikleri istihdamı alamıyorlar.

Sekiz ve daha fazla süredir iş bekleyenlerin olduğu belirtilirken, 4 bin 386 kadın olmak üzere 13 bin 173 kişinin iş beklediği açıklandı.

Bir ay gibi kısa bir sürede iş bulanların sayısı ise 3 bin 252 kişi olarak kaydedildi.

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/ulke-genelinde-yuz-binden-fazla-vatandas-is-bulmak-icin-7-yil-bekliyor

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir