Türkmenistan ile Afganistan, Herat’a elektrik tedarik projesini görüştü

Türkmenistan heyeti, Afganistan’a elektrik ihracatına yönelik projeleri görüşmek üzere Kabil’i ziyaret etti.

Afgan enerji şirketi DABS’nin haberine göre, Alhaj Mula Muhammed Hanif Hamza, Türkmenistan heyet başkanı Murat Artıkov, Türkmenistan’ın Kabil Büyükelçisi Hoca Övezov ve Türk Çalık Şirketi temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda Türkmenistan’dan elektrik ithalatı, Türkmen elektriğinin Nur ül-Cihad trafo merkezine tedarikine yönelik ortak projeler ve 500 kV Surhan-Puli-Humri iletim hattı projesi gibi konular görüşüldü.

Taraflar, elektriğin Türkmenistan’dan Herat’taki Nur ül-Cihad trafo merkezine iletilmesine yönelik projenin bazı önemli teknik yönlerini esaslı olarak değerlendirdi.

Ekipman kalitesinin, enerji nakil hatlarının güzergahlarının ve diğer konuların kontrol edilmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

3,2 milyon dolarlık elektrik iletim projesi, Türkmenistan tarafından hayata geçirilecek ve DABS tarafından finanse edilecek. DABS, işbirliğini genişleterek Türkmenistan’dan elektrik ithalatında önemli bir artış elde etti.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Herat’taki elektrik sıkıntısı sorunu da ortadan kalkacak.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-afganistan-herata-elektrik-tedarik-projesini-gorustu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir