“Abdülhamid Han Gemisinin Doğu Akdeniz’e Çıkışına Yunan-İsrail Engeli”

Yunan basını, “Abdülhamid Han sondaj gemisinin Doğu Akdeniz’e olası çıkışına Yunan-İsrail engeli” başlığıyla yeni bir askeri tatbikatın yapılacağını duyurdu.

Atina, Doğu Akdeniz’de ipleri germeye devam ediyor. Yunan basınında yer alan bir habere göre, Yunan Donanması ve Hava Kuvvetleri, İsrail’in de katılımıyla Lefkoşa’nın neredeyse tüm güney FIR bölgesini kapatarak Rodos- Kızılhisar (Kastelorizo) bölgesinde “ASTRAPİ” (Yıldırım) tatbikatı gerçekleştirileceğini duyurdu.

Haberde yer aldığı üzere, neredeyse Yunanistan’ın tüm donanma filosunun çıkacağı Ege bölgesindeki tatbikatın senaryosunun Deniz ablukası ve bir düşmanın bölgeden püskürtülmesi olduğu belirtiliyor.

Bu tatbikatta Yunan filosu, Hava Kuvvetleri ile iş birliği içinde, 10 Aralık’a kadar Rodos ve Kızılhisar arasındaki olağan atış poligonları ve alanlar bunun için ayrıldığından, özellikle kritik noktaları yeniden dolduracak.

Haberde, “Atina ve Tel Aviv, önümüzdeki günlerde Abdülhamid Han’ın Doğu Akdeniz’e olası bir çıkışını engellemeye kararlı görünüyor. İsrail uçaklarının havada yakıt ikmali, Lefkoşa FIR ile Atina sınırlarına bile ulaşacak.

Ancak Türk pilotlarının saldırgan olmasından belli ki Türkiye rahatsız olmaya devam ediyor. Bu saldırganlığın sonucunda 19 Temmuz’dan bu yana son 5 ayda bir günde 9 it dalaşı rekoru kaydedildi.

Son birkaç saat içinde Yunanistan’ı tehdit eden Erdoğan, Akar ve Cumhurbaşkanının gizli “kutusu” olan İbrahim Kalın da dahil olmak üzere saldırgan bir retorik, gerçeğin tersine çevrilmesine ve tehditler yağdırmaya başladılar. İbrahim Kalın, “Yunan tarafı siyasi olarak başka dalgalarda Türkiye’ye karşı ayaklanmayı benimsiyorsa, bilsin ki dalgalar ebedi değildir. Gidip geliyor. Dalgalar geçtiğinde ne yapacaklar? Türkiye ile yüz yüze geldiğinizde ne yapacaksınız? Bunlara gerek yok. Her zaman söylediğimiz bu.”Akar, Türkiye’nin uzattığı ‘barışçıl’ eli yok ettikleri için Yunanistan’daki siyasilere saldırdı. Türk Savunma Bakanı, “Ama ne yazık ki, özellikle Yunanistan’da bazı tanınmış siyasetçiler barışçıl çabalarımızı sabote ediyor ve bu çabaları iç siyasi çekişmelerle heba ediyor ve her iki ülkenin çıkarlarını heba ediyor.” İfadelerine yer veriliyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/abdulhamid-han-gemisinin-dogu-akdenize-cikisina-yunan-israil-engeli/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir