Ekim Ayına Kadar 2040 Kadına Yönelik Şiddet Vakası

Çarsamba 30 Kasım 2022 10:49

Adalet ve Eşitlik Girişimi ve  İstikrar İçin Kosova Girişimi bugün  kadınların korunmasına ait yeni yasa girişimleri için açık tartışma düzenledi.

Aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ve cinsiyete dayalı şiddetin önlenmesi ve bunlardan korunmaya ilişkin yasa tasarısı hazır bulunanlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bu vesileyle İstikrar İçin Kosova Girişimi İcra Müdürü Brikena Hoxha,  Ekim ayına kadar  2040 kadına karşı şiddet vakasının bildirildiğini söyledi.

Hoxha,  çok sayıda bildirilmeyen şiddet vakalarının da olduğunu ve bunun  derin psikolojik  izler bıraktığını,  kadın ve kızların sağlığına zarar verdiğini, çoğu vakaların ölümle de sonuçlandığını belirtti.

Meclisin İnsan Hakları, Cinsiyet Eşitliği, Kayıp Kişiler,  Savaşın Cinsel Şiddet Mağdurları Komisyonu Başkanı Duda Balje  de  bu Yasa Tasarısından konuşurken, bu konuda iktidar ve muhalefet arasında bir ayrım olmadığını ifade etti.

Balje, “Hükümetten görüşler aldık. Kanun için STK’larla işbirliği yaptık ve yapılan yorumlardan memnunuz. Çok iyi bir yasa çıkardığımızı ve mevcut olandan daha radikal olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Agit Misyonunun Yasa ve Adalet Bölümü Şefi Mark lasser da  kadına yönelik şiddetin tüm dünyada bir fenomen olduğunu ve mücadele edilmesi  gerektiğini ileri sürdü.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,76272

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir