Kırım’ın İçki kasabasında Rus askerleri yerli sakinlerin evlerine yerleştiriliyor

Herson’dan çekilen Rus işgal güçleri, işgal altındaki Kırım’daki mevzilerini güçlendirmeyi sürdürüyor. Kırım’ın İçki (Sovetskoye) kasabasına yaklaşık 600 Rus askerinin yerleştirildiği bildirildi.

Ukrayna güneyinde karada başarısız olan ve kontrol altına almaya başardığı tek il merkezi olan Herson’u terk eden işgalci Rusya, Dnipro Nehri’nin sağ kıyısına ve Kırım’a asker ve teçhizat yığarak mevzilerini güçlendiriyor. Kırım Tatar Milli Meclis (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rus işgali altındaki Kırım’ın İçki (Sovetskoye) kasabasına yaklaşık 600 Rus askerinin yerleştirildiğini aktardı. Ayrıca Çubarov, kasabada askerleri yerleştirecek yer olmadığı için işgalci yönetimin, yerli sakinlerden askerleri evlerine yerleştirmesini talep ettiğini bildirdi. 

KTMM Başkanı, İçki sakinlerinin, kasabaya yerleştirilen Rus askerlerinin çoğunun Yakutistan asıllı olduğunu ve mağazalarda alkol satışının önemli ölçüde arttığını aktardıklarını belirtti.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/kirim/kirim-in-icki-kasabasinda-rus-askerleri-yerli-sakinlerin-evlerine-yerlestiriliyor/461909/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir