Selanik İle İzmir Arasındaki Deniz Bağlantısı Askıya Alındı

Yunan Levante Ferries Group, planlamasına göre Selanik-İzmir güzergahının kış tarifesinin 30/11/2022 tarihinde sona erdiğini duyurdu.

10/10/2022 tarihinde rotaların başlamasından bu yana şirket, iki ülke arasında kesintisiz yolcu ve ticari bağlantının temellerini atarak 40 sefer gerçekleştirdi.

İzmir ile Selanik arasında 10 Ekim’de başlayan Ropax deniz bağlantısı (feribot ve yolcu gemisi), yolcu ve nakliye şirketlerinden gelen talebin az olması nedeniyle 31 Mart’a kadar askıya alındı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, bu deniz yolunun Yunan şirketi için kârsız olduğunu belirtti.

İzmir-Selanik bağlantısının askıya alınmasından duyduğu hoşnutsuzluğu şu sözlerle dile getirdi:

“Askıya alınma kararı bizim açımızdan kabul edilebilir değil. Yaklaşık 8 yıldır bu doğrultuda çalışmalar yapılmıştı. Türkiye’nin ihracat yüklerini Avrupa’ya daha hızlı ulaştırmak hedeflenmişti. Askıya alma kararının temel nedeni destek eksikliğidir. Neden destek yok anlamıyorum. Uluslararası kara taşımacılığı yapan firmalar bu hatta destek vermeliydi.”

Öte yandan iki şehir arasında gemi seferleri düzenleyen Yunan Levante Ferries Group şirketin yetkilileri tarafından, seferlerin kış aylarında yeterli talep görmediğinden dolayı, 3 Aralık Cumartesi günü İzmir’e varacak olan geminin 4 Aralık Pazar günü Selanik’e dönerek son seferini tamamlayacağı ve 31 Mart tarihine kadar askıya alınacağı bildirildi.

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/selanik-ile-izmir-arasindaki-deniz-baglantisi-askiya-alindi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir