Devlet Memurları Yasa Tasarısı’nda ayrımcılık tespit edildi

Ayrımcılığı Önleme Komisyonu (AÖK), Devlet Memurları Yasa Tasarısı’nın aylık maaş miktarlarının belirlendiği 71. maddesinde ayrımcılık tespit etti.

Ayrımcılığı Önleme Komisyonu Başkanı İsmail Kamberi, üyeler Vesna Bendevska, Limko Beyzaroski ve İrfan Deari bugün Devlet Memurları Yasa Tasarısı’nda tespit edilen ayrımcılık ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

AÖK üyesi İrfan Deari, bu kanun tasarısı olduğu şekliyle yürürlüğe girdiği taktirde, kamu sektöründeki kuruluşlarda çalışan devlet memurlarının, bakanlık ve diğer devlet dairelerinde çalışan memurlara kıyasen maaşlarının daha düşük olacağını, bu şekilde bir grup devlet memurunun ayrımcılığa maruz kalacağını kaydetti.

Deari açıklamasında kanundaki bu hükümlerin kanunlar önünde herkesin eşit olduğunu ifade eden Anayasa’nın 9. Maddesine de aykırı olduğunu kaydetti.

AÖK üyesi Deari “Komisyon olarak bu tasarının devlet dairelerindeki çalışma sistemine zarar verebileceğini düşünüyoruz. Bu hüküm yürürlüğe girerse, daha az maaş alan memurlar motivasyonları düşebilir, görevlerin işlevselliği ve verimliliği kaybolabilir, böylelikle uzun vadede gerekli hizmeti alamayan halk da ayrımcılığa maruz kalabilir.” dedi.

Ayrımcılığı Önleme Komisyonunca tasarıyla ilgili hazırlanan rapor Başbakanlık ile Bilişim Toplumu ve Kamu Yönetimi Bakanlığı’na teslim edildi.

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/devlet-memurlari-yasa-tasarisi-nda-ayrimcilik-tespit-edildi

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir