Mustafa Şentop Türkmenistan Ulusal Konseyi Meclis Başkanı Gülşat Mammedova ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Asya Parlamenter Asamblesi 13. Genel Kurulu’na katılan Türkmenistan Ulusal Konseyi Meclis Başkanı Gülşat Mammedova ile bir araya geldi.

TBMM basın servisinden yapğılan açıklamaya göre, Türkiye ile Türkmenistan’ın, müşterek tarih, dil, din ve kültürleriyle birbirlerine bağlı iki kardeş ülke olduğuna işaret eden Şentop, özellikle son dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde güçlü bir ivme yakalandığını ifade etti.

Kardeş halkları temsil eden meclislerin arasındaki bağların da doğal olarak halkları kadar yakın olması gerektiğini vurgulayan Şentop, şunları kaydetti:

“Bu çerçevede TBMM ile Halk Maslahatı arasında imzaladığımız mutabakat muhtırasının, işbirliğimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca Türkmenistan ile Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) başta olmak üzere çok taraflı platformlarda da parlamentolar arası ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Türk dünyası olarak birlik ve dayanışma içinde hareket etmemizin, şimdi olduğu gibi gelecekte de barış, istikrar ve refahımızın güvencesi olduğunu düşünüyoruz.”

Bilindiği gibi, geçen sene TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet Türkmenistan’ı ziyaret etmişti. Türkmenistan’da bir dizi görüşmelerde bulunan Mustafa Şentop, Türkmenistan’ın en üst düzey nişanı ile ödüllendirilmişti.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/mustafa-sentop-turkmenistan-ulusal-konseyi-meclis-baskani-gulsat-mammedova-ile-gorustu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir