Yunan Halkı 2024 Yılında Mali Durumunun Kötüleşeceğini Bekliyor

Yunanistan’da bir araştırmanın sonuçlarına göre her iki haneden biri 2024 yılında mali durumunun kötüleşeceğini bekliyor.

2023 yılında Yunanistan’da hanelerin mali durumu kötüleşirken, geleceğe yönelik 2024 yılında da vatandaşların beklentileri olumsuz yönde, iki haneden birden fazlası (%53,7) 2024’te durumun daha da kötüleşeceğini tahmin ediyor. Küçük İşletme Enstitüsü’nün 2011’den bu yana haneler üzerinde her yıl tekrarlanan ekonomik araştırmaların 2023 yılı neticesi 2024 yılında vatandaşları karamsarlığa itiyor.

Etkiler ve hükümetin aldığı önlemler açısından bakıldığında, hanelerin büyük çoğunluğunun mali durumunu en çok gıda fiyatlarındaki artışların etkilediği kaydediliyor.

Araştırmanın sonuçlarına yansıyanlar arasında, 10 haneden 7’sinden fazlası (%72,7) gıda fiyatlarındaki artışın, diğer ihtiyaçlara yönelik harcamaları azaltmak zorunda kaldıkları ölçüde kendilerini daha fazla etkilediğini söyledi. Anketin sonuçları, ekonomik sıkıntıyı giderecek ve hanelerin yaşam koşullarını iyileştirecek sert politikalara ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.

Büyük çoğunluk (%80,6) hükümetin tedbirlerini yetersiz olarak değerlendirdi. Özellikle hane halkı sepeti için hanelerin sadece %2,9’unun doğrulukla ele alınmasını uygun bir tedbir olarak gördüğünü, acil mali yardımların da düşük (%8,4) olduğunu belirtti.

Araştırmanın sonuçlarında belirtildiği üzere, fiyat kontrolü alanına özel önem verilmesi gerektiği, emekli maaşlarındaki artıştan sonra 2 haneden 1’inden fazlası için fiyatı sınırlamak için en uygun önlem olduğu ortaya çıktı.

Ayrıca, her 2 haneden 1’i, vergi ve harçların azaltılması açısından uygun bir önlem olduğunu belirtiyor. Bu bağlamda adil ve etkin bir vergi sisteminin uygulanmasına yönelik talebin halen devam ettiği görülmektedir.

Son olarak, hanelerin %5,6’sı 2023 yılında borçları nedeniyle hesaplarının ve varlıklarının dondurulduğunu veya haczedildiğini belirtiyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunan-halki-2024-yilinda-mali-durumunun-kotulesecegini-bekliyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir