Dünya Kupası’nda bir aktivist “Save Ukraine” yazısı ile sahaya indi

Katar’da gerçekleşen 2022 Dünya Kupası’nda Portekiz-Uruguay maçında izleyiciler arasında yer alan İtalyan aktivist Mario Ferri, “Save Ukraine” yazılı tişörtüyle sahaya girdi. Ukrayna’daki savaşa dikkat çekmek isteyen aktivist Ferri’nin Süperman tişörtünün arkasında Respect For İranian Woman (İranlı Kadınlara Saygı) ifadesi de yer aldı.

Bu sene Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası soluksuz devam ediyor. Dünya Kupası’nda Portekiz Uruguay karşılaşmasının 51. dakikasında unutulmayacak bir an daha yaşandı. İzleyiciler arasından Superman tişörtüyle sahaya giren İtalyan bir vatandaş tişörtüyle gündem oldu. İtalyan aktivist Mario Ferri’nin tişörtünde “Save Ukraine” yazılı tişört giyen vatandaşın eylemi kısa sürdü.

İRANLI KADINLARA SAYGI

Sahaya giren vatandaş tişörtünün arkasında yaklaşık 2 aydır dünyada ve İran genelinde geniş yankı uyandıran Mahsa Amini’nin dövülerek öldürülmesine de dikkat çekti. İran’daki protestolara destek veren aktivistin tişörtünün arkasında ise “Respect For Iranian Woman” (İranlı Kadınlara Saygı) yazısı yer aldı. İtalyan aktivist eyleminin ardından hızlı bir şekilde güvenlik güçleri tarafından dışarı çıkarıldı.

Aktivist daha önce de aynı tişörtle “Çocukları Koruyun”, “Savaşa Hayır” ifadeleriyle sahaya girmişti.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/dunya-kupasi-nda-bir-aktivist-save-ukraine-yazisi-ile-sahaya-indi/461698/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir