“Dürüst Olmamız Gerekirse 20 Yılda Erdoğan’la Ege’de Hiçbir Sıcak Çatışma Yaşamadık”

Dora Bakoyanni, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Erdoğan’ın öngörülemeyen biri olduğu ile ilgili hem fikir değilim” diyerek Yunan gazeteci tarafından kendisine yöneltilen soruya cevap verdi. Bakoyanni, tam aksine Erdoğan’ın “Türkiye’nin ihtiyaçlarına kolaylıkla uyum sağladığını” ifade ediyor.

Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Dora Bakoyanni, “Navtemboriki” gazetesine verdiği bir mülakatta, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kendisine yöneltilen “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son ziyareti ve Başbakan Kiriakos Miçotakis ile imzaladığı Atina Deklarasyonu, iki halkın barış içinde bir arada yaşamasının güçlendirilmesi yönünde umutları doğurdu. Genel olarak Erdoğan’ın en azından öngörülemez olduğu göz önüne alındığında iyimser misiniz?”  sorusuna şu sözlerle yanıt verdi:

“Erdoğan’ın öngörülemeyen biri olduğu ile ilgili hem fikir değilim. Zannedersem o öngörülen biri, Türkiye’nin ihtiyaçlarına kolaylıkla uyum sağlayabiliyor. Ama dürüst olmamız gerekirse, son 20 yılda Erdoğan’la hiçbir sıcak çatışma yaşamadık (Ege veya Akdeniz). O andan itibaren bu diyalog aslında bir iyimserlikle başladı.

Yunanistan, kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik (MEB) konusunda bir noktada anlaşma düzeyine, muhtemelen anlaşamıyoruz, ulaşma ve Lahey Mahkemesi’ne gitme çabasında diyaloğu iyi niyetle devam ettirecek. Oradan daha çok uzaktayız.

Dikkatli adımlarla, iyi niyetle, ortaya çıkabilecek zorlukları her zaman göz önünde bulundurarak, ama her şeyden önce özgüvenle Türkiye ile diyaloğa giriyoruz.”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/durust-olmamiz-gerekirse-20-yilda-erdoganla-egede-hicbir-sicak-catisma-yasamadik/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir