“Filistin’de İnsan Haklarına Saygı” konulu konferans düzenlendi

Barış ve Dayanışma için Kadının Sesi Ağı, Uluslararası İnsan Hakları Günü münasebetiyle, “Savaş sırasında kadınların ve çocukların korunmasında uluslararası hukukun rolü-Filistin’de insan haklarına saygı” konulu konferans düzenlendi.

15 Aralık 2023 tarihinde, Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta, Kadının Sesi Ağı’nın koordinatörü Mersiha Smailoviç moderatörlüğünde konuşmacılar, Prof. Dr. Haris Muminoviç ve 8 yıl Filistin topraklarında yaşayan belgesel fotoğrafçısı Lazar Simeonov katılımcılara hitap etti.

Konferansta konuşma yapan Lazar Simeonov, Filistin’de kaldığı dönemde tanık olduğu olayları anlattı. “Filistin’e ve İsrail’e gitmeme neden olan olay, 2008 yılı sonu ve 2009 yılı başında Gazze’de yaşanan ve BM verilerine göre sadece üç haftada 13 İsrailli ve bin 400’den fazla Filistinlinin hayatına mal olan çatışmaydı” diyerek savaş esnasında çektiği fotoğrafları katılımcılarla paylaştı.

Prof. Dr. Haris Muminoviç ise yaptığı konuşmada, sözleşmede belirtilen hakların her gün ihlal edildiğini, Filistinlilere yaşam hakkı, gıda ve eğitime erişim hakkının garanti edilmediğini belirterek, uluslararası hakların ilkelerinden söz etti.

İlginin yoğun olduğu program, katılımcıların yönelttiği soruların yanıtlanması ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Hafta sonu ise çocuklar atölyede hazırladıkları Filistin temalı çalışmalarıyla Filistine’e destek mesajları göndererek, başta çocuklar olmak üzere tüm Filistin halkının yanında oldukları mesajını verdiler.

 

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/filistin-de-insan-haklarina-saygi-konulu-konferans-duzenlendi

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir