Kazakistan EURO-2024 şansını zora soktu

21 Kasım 2023 Salı, 07:09

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemelerinde C, E ve H grubunda maçlar tamamlanırken, finallere gitmeye hak kazanan ülkeler de belli oldu.

EURO 2024 elemelerinde deplasmanda Slovenya ile karşılaşan Kazakistan milli takımı sahadan 2-1 yenik ayrıldı. 

H Grubu’nda Stozie Ljubljiana Stadyumu’nda oynanan maçı Polonya Futbol Federasyonundan Szymon Marciniak yönetti.  Grupta son maçına çıkan Kazakistan oyunda yeterli üstünlüğü gösteremedi.  Benjamin Shesko(41. Dakika penaltı) ve Benjamin Verbich’in(86.dakika) golleriyle Slovenya sahadan galip ayrılmayı başardı ve Almanya biletine kazandı. Kazakistan’ın golünü ise Ramazan Orazakov(48.dakika) kaydetti.

Böylece Danimarka ve Slovenya milli takımları (her biri 22 puan) H Grubundan çıktı. Kazakistan 18 puanla Finlandiya’nın (18) ardından dördüncü sırada yer aldı.

Kazakistan, Uluslar Ligi play-off’ları aracılığıyla turnuvanın final bölümüne katılma şansına sahip. Takımımız yarı finalde Yunanistan ve ardından Gürcistan eşleşmesinin galibi Lüksemburg ile oynayacak. İki galibiyet Kazakistan’ın Euro’ya katılımını garantileyecek.

Bu elemelerde Kazakistan milli takımı altı galibiyet ve dört yenilgi aldı. 

14 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında  Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Euro 2024 için kura çekimi 23 Kasım’da İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek.

Kaynak : Kazakistan.kz
Kaynak Sayfa : https://www.kazakistan.kz/kazakistan-euro-2024-sansini-zora-soktu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Kazakistan’da dev metan sızıntısı

Araştırmacılar olayın şimdiye kadar kaydedilen insanların neden olduğu en kötü ikinci insan yapımı metan sızıntısı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir