Ukrayna işgal girişimi, Rus devlet kademesinde çatırdamaya yol açtı

Rusya Federal Güvenlik Servisi’ndeki (FSB) bir muhbirden sızan e-postalarda, Rus ordusunun başarısızlıklarının ardından Rus yetkililerin, Vladimir Putin’le Ukrayna’ya karşı savaşta nükleer silah kullanma olasılığını tartıştı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) basınından Newsweek gazetesi, 28 Kasım 2022’de aktardığı haberde, kimliği bilinmeyen bir FSB ajanı tarafından insan hakları aktivisti ve gulagu.net sitesinin kurucusu Vladimir Oseçkin’e 17 Mart, 21 Mart ve 12 Nisan tarihlerinde bir dizi e-posta sızdırıldı. 4 Mart’tan itibaren FSB kaynağı, Oseçkin’e bir dizi bilgi aktarırken, 24 Şubat 2022 Ukrayna’nın işgalinden itibaren Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin içinde öfke ve rahatsızlıklar oluştuğunu aktardı. Newskweek’e göre bu durum Putin’in en yakın müttefikleri arasında oluşmuş iç savaşı ortaya koyuyor.

NÜKLEER TEHDİTLER, RUSYA’NIN MAĞLUBİYETİ ANLAMINA GELECEK

Öte yandan, kimliği açıklanmayan FSB kaynağı, Rusya’nın Ukrayna’da nükleer silah kullanımının hem düşman ülkelerin hem de tarafsız ülkelerin gözünde Rusya’nın mağlubiyeti olarak anlaşılacağını aktardı. Kaynak, Putin’in nükleer saldırı emri vermeye kalkışması durumunda emir komuta zincirinin onu engelleyeceğini iddia etti.

Newsweek’te yayımlanan habere göre, FSB kaynağı Kremlin’in savaş stratejisinin olmamasını eleştirerek; Ukrayna’daki başarısızlıkların sebebinin Putin olduğunu iddia etti. Newsweek’e göre Putin, heyecanını kaybetmiş, yenildiği bahiste kaybettiklerini geri kazanmaya çalışan oyuncu davranışı sergiliyor; onu durduracak kimse yok ve çevresi bu duruma müsamaha gösteriyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/ukrayna-isgal-girisim-rus-devlet-kademesinde-catirdamaya-yol-acti/461711/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir