Dendias Salamina Deniz Üssü’nden Mesaj Gönderdi

Savunma Bakanı Dendias, İsrail’e yönelik yapılan saldırıya ilişkin Salamina Deniz Üssü’nden mesaj gönderdi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile birlikte, Salamina Deniz Üssü’nde Panos Laskaridis’in başında bulunduğu Ekaterini Laskaridis Vakfı tarafından Yunan Donanmasına bağışlanan “PERSEAS” isimli özel harekat nakliye gemisini teslim alma törenine katıldı.

Bakan Dendias ERT devlet televizyonuna yaptığı açıklama sırasında, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ve arka planda savaş gemilerinin bulunması ise dikkat çekici bir mesaj olarak algılandı.

Atina’da Savunma Bakanlığı’ndan bazı kaynaklara göre, Bakan Dendias’ın Salamina Deniz Üssü’nden açıklama yapmayı tercih etmesinin nedeninin, Yunanistan’ın İsrail’e askeri alanda destek mesajı olarak özellikle seçildiği ileri sürülüyor. Bakan Dendias’ın bu görüntüsü sonrasında hem basın hem de sosyal medyada bu yönde yorumlar yapılmaya başlandığı görüldü.

Savunma Bakanı Dendias Salamina Deniz Üssü’nde şunları söyledi:

“Özel Kuvvetler ve Özel Harekat nakliye gemisi olarak da görev yapabilecek”

“PERSEAS, yalnızca Filonun ufuk ötesi operasyonlardaki yeteneklerini desteklemek için kullanılmayacak, aynı zamanda Özel Kuvvetler ve Özel Harekat nakliye gemisi olarak da görev yapabilecek.

Yeni “KİMON” fırkateyninin Lorient’teki denize indirme töreninin ardından, filonun operasyonel tasarımı için belirleyici olan “PERSEAS”ın Genel Destek Gemisi olma anı geldi. Ve Donanmamızın gücüne tesliminin imza törenine katılmaktan özellikle onur duyuyorum.

Yunanistan dünyanın en büyük ticaret filosuna sahiptir. Güçlü bir Yunan Ticaret Donanması, ufuk ötesi yeteneklere sahip bir Savaş Donanmasının desteği olmadan anlaşılamaz.

Onursal Tuğamiral Panagiotis Laskaridis’in Deniz Kuvvetleri ile olan yakın ilişkisi, bu kopmaz bağları ve onun vatana ve Donanmaya olan pratik sevgisini vurgulamaktadır. Silahlı Kuvvetlerin kendisine sonsuz minnettarlığını ifade etmek istiyorum.

Yunanistan’ın şokta olduğunu söylemek isterim. Dost İsrail devletine ve özellikle de sivil halkına yönelik saldırı karşısında dehşete düşmüş durumda.

Yunanistan, İsrail’in meşru müdafaa hakkını tam olarak anladığını ve desteklediğini, sivillerin korunmasının her zaman birinci öncelik olduğunu Başbakanın yanı sıra tüm devlet aktörlerinin ağzından açıkça ifade etti.

Geri dönerek ve tekrar şunu söylüyorum: Terör hiçbir yere varmıyor. Terörizm her zaman acıların başlangıcıdır ve terörizm ve onun uygulamalarının sorunları çözeceğini ve daha iyi bir gelecek yaratacağını düşünen herkes ciddi şekilde yanılıyor.”

Laskaridis Vakfı 2014 yılından bu yana Yunan donanmasına 5 gemi bağışladı. 1993’te inşa edilen ve 2007’de araştırma gemisine dönüştürülen Norveç bandıralı Viking Vision gemisinin, Laskaridis Vakfı tarafından satın alınarak Yunan donanmasına teslim edildi. Geminin, ismi ve boyası değiştirildikten sonra Yunan Deniz Kuvvetlerine törenle katıldı. Geminin, kargo, insani yardım, hastane gemisi, mayın operasyonları, çekme ve kurtarma başta olmak üzere birçok görevde kullanılması öngörülüyor.

 

 

 

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/dendias-salamina-deniz-ussunden-mesaj-gonderdi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir