Dünya Yoğun Bakım Kongresi, TİKA’nın Katkılarıyla İstanbul’da Düzenlendi

16. Dünya Yoğun Bakım Kongresi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Dünya Yoğun Bakım Federasyonu tarafından iki yılda bir düzenlenen “Dünya Yoğun Bakım Kongresi” bu yıl Türk Yoğun Bakım Uzmanları Derneği ve TİKA’nın katkılarıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

26 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen kongreye 82 ülkeden yaklaşık 1500 uzman doktor katıldı.

Yoğun bakım dalındaki bilgi, deneyim ve araştırma bulgularının paylaşıldığı kongrenin içeriğinde; yoğun bakım uzmanlarının eğitimine ve deneyimine katkıda bulunmak, yoğun bakım eğitimi ve araştırmasında ağlar oluşturmak, hasta bakımının standartlarını ve kalitesini iyileştirmek yer aldı.

Salgın hastalık ve deprem gibi felaketler öncesindeki hazırlıklar ve sonrasındaki izlenilmesi gereken yollar detaylarıyla irdelendi.

Kongre boyunca; yapay zekâ, nano tıp, bireyselleştirilmiş tıp, yoğun bakımın geleceği, yeşil hastane ve yoğun bakım kavramlarına değinildi.

Kongrede tıp biliminin yanı sıra tarihi ve kültürel etkinlikler de düzenlendi.

Tarih sahnesine Kırım Savaşı ile çıkan, yoğun bakım tıbbının kurucularından Florence Nightingale’in İstanbul Selimiye Kışlası’ndaki görevine dair tarihi bilgiler Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın anlatımı ile katılımcılara aktarıldı.

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/dunya_yogun_bakim_kongresi_tika%27nin_katkilariyla_istanbul%27da_duzenlendi-77195

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir