“Daniel“ Volos’ta Bir Can Aldı, 3 Kişi Kayıp

Orta Yunanistan’ın Teselya (Thessalia) Bölgesi Volos kentinde “Daniel” felaketi yaşanıyor.

Orta Yunanistan’ın Teselya (Thessalia) Bölgesini etkisi altına alan “Daniel” adı verilen olumsuz hava koşulları Volos kentinde bir kişinin ölümüne yol açarken 3 kişinin is kayıp olduğu belirtiliyor.

Aşırı sağanak yağışlar ve fırtına nedeniyle deniz suyunun da karaya çıkmasıyla Volos kent merkezi göle döndü. Portaria semtinden dereler ve dere yataklarından gelen azgın sel suları araçları önüne katarak denize sürükledi.

Volos elektrik kurumunda çalışan işçiler iş yerinde mahsur kalınca arama kurtarma ekipleri, çalışanları şişme plastik botlarla kurtardı.

Eski liman olarak bilinen bölgeye 1000 metre kareye 800 ton su birikti. İş yerleri, bodrum ve zemin kat evler sular altında kaldı. Volos’un yoğun nüfuslu bölgelerinden birkaç kilometre boyunca geçen suyun yüksekliği 3 metreyi aşıyor.

Olumsuz hava koşulları sebebiyle Volos şehrinde sokağa çıkma yasağı kararı alınırken, birçok yol ulaşıma kapandı.

Daniel Eğriboz’u da vurdu

Kötü hava koşulları Daniel dünden bu yana Eğriboz (Evia) adasını da etkiliyor. Araç sürücüleri Aliveri bölgesinde mahsur kalırken, sel suları nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkamıyor. Kuzey ve orta Eğriboz şu ana kadar aşırı sağanak yağmur ve yoğun yıldırımlar ve kötü hava koşullarının merkezinde yer aldı.

Olumsuz hava koşullarının bu geceden itibaren kuzeye doğru Katerini ve güney Halkidiki bölgelerine doğru hareket etmesi bekleniyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/daniel-volosta-bir-can-aldi-3-kisi-kayip/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir