TİKA’dan Butan Kraliyet Polis Teşkilatı’na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA),  Bhutan Kraliyet Polisine dört set Otomatik Parmak İzi Tanımlama Sistemi (AFIS) ekipmanı desteğinde bulundu.

Doğu Himalayalar’da bulunan yaklaşık 1 milyon nüfuslu Butan Krallığı’nın başkenti Thimpu’da Kraliyet Polis Teşkilatı ve TİKA yetkilerinin katılımıyla düzenlenen törenle, 3 adet parmak izi kayıt ve doğrulama istasyonu ile 1 adet mobil ekspres kimlik kontrol istasyonundan oluşan cihaz seti yetkililere teslim edildi.

Teslim töreninde konuşan Polis Şefi Yardımcısı Albay Pasang Dorji, TİKA tarafından temin edilen cihazların mevcut sistemlerini güçlendireceğini ve halka hizmet sunumunu iyileştireceğini vurguladı. İki ülkenin coğrafi olarak birbirlerinden uzak olduğunu ancak Türkiye’nin büyüyen bir ülke olarak Butan’a ve Butan polisine verdiği desteklerin iki halkı yakınlaştırdığını ifade eden Dorji, özellikle suç ve terörizm gibi olayların günümüz dünyasında uzaklık tanımadığını herhangi bir yerde yaşanan gelişmelerin kolaylıkla diğer ülkeleri etkileyebildiğini vurguladı. Türkiye’nin güvenlik konularına yönelik tecrübelerinden daha fazla yararlanmak istediklerinin altını çizen Dorji, daha önce uluslararası birçok misyonda birlikte görev yaptığı Türk meslektaşlarının yetkinliklerini yakından bildiğini belirterek TİKA’ya ve Türk Halkı’na teşekkürlerini iletti.   

 

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika%27dan_butan_kraliyet_polis_teskilati%27na_destek-74054

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir