Dakka Büyükelçimiz Güner Ureya, Nepal’den Kosova’yı Tanımasını İstedi

Cumartesi 24 Aralık 2022 13:17

Kosova’nın Dakka (Bangladeş) Büyükelçisi Güner Ureya, Nepal’den Kosova’nın tanınmasını istedi.

Güner Ureya “Himalyan Times”-a verdiği röportajda, Kosova’nın tanınmasının Balkan Yarımadası’nda barış ve istikrar için önemli olduğunu söyledi.

Dakka büyükelçimiz Güner Ureya, “Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, Kosova halkının 14 yıl gibi kısa bir sürede büyük başarılara imza atmasına imkan sağlamıştır. Bu nedenle barışsever bir ülke olarak Nepal ve Nepal halkının Kosova’yı tanıması çok önemlidir.” dedi.

“Nepal’in imkanlar dahilinde bir an önce Kosova’yı resmen tanıyacağını ve Nepal bayrağının siluetinin Kosova hükümet binasına ‘Teşekkürler Nepal’ sözleriyle yansıtılacağını umuyoruz.” diye belirten Ureya, Kosova ve Nepal arasındaki iş birliği olanaklarından da söz etti.

Büyükelçi Ureya, “İki ülke arasında iş birliği için birçok imkan ve potansiyel var. Bangladeş ile son beş yılda geliştirdiğimiz ilişkiler, Nepal ile bundan sonraki ilişkilerimiz için örnek teşkil edebilir. Bangladeş ile diplomatik ilişkiler kurulduktan sonra anlaşmalar başlatılmış ve ticari, kültürel, eğitimsel iş birliği ve halklar arası etkileşimler artmıştır. Aynı şeyi Nepal için de yapabiliriz.” ifadeleri kullandı.

Ureya, Kosova’nın Sırbistan ile ilişkileri hakkında da konuştu. Sırp devletinin Kosova’yı istikrarsızlaştırmaya çalıştığını söyleyen Büyükelçi, Kosova’nın “kendi halkının, Kosovalı Arnavutların, Boşnakların, Sırpların, Türklerin ve diğerlerinin ülkesi” olduğunu da sözlerine ekledi.

“Aslında bu çabalar herkese zarar veriyor. Kosova halkının yaklaşık 98%%’i ülkenin toprak bütünlüğünü korumaya kararlı. Bu aşamada Sırbistan tarafından manipüle edilen nüfusun 2%’si er ya da geç gerçekleri anlayacak ve Kosova toplumuna tamamen entegre olacak. Kosova asla Sırbistan olmayacak. Kosova, halkının, Kosovalı Arnavutların, Boşnakların, Sırpların, Türklerin ve diğerlerinin ülkesidir. Elbette ilişkilerin normalleşmesi için Belgrad ile diyalogumuzu sürdürüyoruz. Ancak diyalogun amacının iki egemen ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini sağlamak olduğu unutulmamalıdır.” şeklinde konuşan Ureya, er ya da geç Sırbistan ve Kosova’nın birbirini tanıyacağını beyan etti.

“Er ya da geç birbirimizi tanıyacağız ve o gün çok güzel bir gün olacak.” dedi, ülkemizin Dakka Büyükelçisi Güner Ureya “Himalyan Times”-a verdiği röportajda.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76773

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir