“Abdülhamid Han’ın Sahaya Çıkışı Türklerin Bilinen Bir Taktiği”

Yunan basını sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın tüm hareketlerini yakından takip ediyor. Basında çıkan haberlerde, “Cuma günü başlayan seferin ardından Doğu Akdeniz’de bulunan Türkiye’nin yüzer sondaj gemisi Abdülhamid Han sondaja hazır.” Yorumunu yaptı.

Emekli Koramiral Yiannis Egolfopulos, Yunan Devlet televizyonu ERT’ye yaptığı değerlendirmede, “Türklerin bilinen bir taktiği” olduğunu ileri sürdü.

Emekli Koramiral şunları dile getirdi:

“Türklerin bilinen bir taktiği”

“Sondaj gemisi, Sevilla haritasından çıkan “potansiyel Türkiye MEB’i” içinde, yani uluslararası deniz hukuku tarafından belirlenen Yunanistan sınırlarında yer almaktadır. Türkiye olumlu havayı bozmak isteseydi eğer sondaj gemisini başka yerlere gönderebilirdi. Kıbrıs’a gidebilirdi. Ama gitmek istemiyor ve sınırlarının olduğunu söylemeden temelde kabul ediyor, ama ne yapıyor? BM Zirvesi’nden bir ay önce sahaya çıkarıyor. Bunu, İsveç’in NATO’ya girişi konusunda Türk Parlamentosunda oylama sözü verdiği Ekim ayından önce ortaya koyuyor. O zamana kadar Avrupalılarla, Yunanlılarla, Amerikalılarla F-16 vs her konuda sıkı pazarlıklar yapıyor. Ama aynı zamanda ne yapıyor? Kıbrıs’ın (Güney) Navtex vermesini kabul etmiyor, ki bu belirli bölgede onu düzenlemekten sorumlu ve Navtex’i kendisi (Türkiye) veriyor. Yani, “Avrupa ile müzakere etmek istiyorum ama Kıbrıs’ı kabul etmiyorum. Daha fazla kışkırtmıyorum. Sınırlarımın burada olduğunu zımnen kabul ediyorum ve daha ileri gitmiyorum.” Diyor.

Ancak bunların gerçekleşmesine neden olan sebepler var. Böyle birdenbire olmadı. Onu ilgilendiren başka şeyler olsaydı, bunu yapmazdı.” (Abdülhamid Han’ı sahaya çıkarmazdı).

Şimdi neyin peşinde? “Saygı duyuyorum” diyor. Şu anda bir sorun yaratmıyorum. Ama dikkat edin sınırdayım ve hakkıma ihtiyacım olursa onları da ararım” mesajı veriyor. Bunu kime söylüyor? Doğrudan bize söylemiyor. Bunu başka yere söylüyor, İsrail’e ve Mısır’a söylüyor. Çünkü son zamanlarda bu ikisi onun önerilerini kabul etmemişti: ve İsrail elindeki yataklara dayanarak Türkiye üzerinden bir boru hattı geçirsin istedi. Mısır kızdı ve Sisi görüşmeye gitmedi ve o da İsrail, Kıbrıs (Güney) ve Mısır arasında Başbakanın (Miçotakis) birkaç gün içinde gideceği Kıbrıs’taki (Güney) üçlü görüşmeyi bekliyor. Yani burada Doğu Akdeniz için bir örgü olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda biliyorsunuz Ruslarla da arası kötü. Ruslar dün Zaporijya’da Türk İnsansız Hava Araçlarının, Bayraktar’ın motorlarını üreten ve aynı zamanda Türk helikopterlerinin motorlarını üreten fabrikayı diğer oyunculardan alamadıkları için bombaladılar.

Önceki gün heyetler Moskova’da Suriye meselesini üç kez görüştüler ve umduklarını bulamadılar. Bu nedenle, yüzeye çıkmamış birçok sorunu var ve bir şekilde içeride ve biraz da dışarıda “ben buradayım”ı göstermeye çalışıyor.”

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Devlet Memurları Yasa Tasarısı’nda ayrımcılık tespit edildi

Ayrımcılığı Önleme Komisyonu (AÖK), Devlet Memurları Yasa Tasarısı’nın aylık maaş miktarlarının belirlendiği 71. maddesinde ayrımcılık …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir