Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan, ortak işletmeler kurmayı planlıyorlar

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları, tekstil, kimya, inşaat ve diğer sektörlerde ortak işletmeler kurarak, uzun vadeli karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini genişletme konusunda anlaştılar.

Üretim ve sanayi işbirliğini geliştirme niyeti, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ve Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev’in cuma günü Aşkabat’taki Arkadag Otel’de gerçekleştirdikleri Türkmenistan-Tacikistan-Özbekistan İlk Üçlü Devlet Başkanları Zirvesi’nin sonuçlarına ilişki Ortak Bildiri’de yer aldı. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından bildirildi.

Ayrıca taraflar, ticari ve ekonomik ilişkilerin arttırılmasına ve bölgenin refahına hizmet eden tüm ulaşım ve iletişim altyapısının geliştirilmesine yönelik faaliyet ve projelere olan desteklerini ifade ettiler.

Zirvenin sonuçlarına ilişkin Ortak Bildiri’de ayrıca, uluslararası örgütler çerçevesinde işbirliğinin pekiştirilmesi, enerji, lojistik ve transit alanında işbirliği, tarifelerin daha da optimize edilmesi, ticaret hacminin arttırılması ve Amuderya Nehri’nin su kaynaklarının rasyonel kullanımı konuları ele alındı.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10586/turkmenistan-ozbekistan-ve-tacikistan-ortak-ishletmeler-kurmay%C4%B1-planl%C4%B1yorlar

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir