Raşid Meredov, Alman Ekonomisi Komitesi Genel Direktörü ile görüştü

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, ziyaretle Türkmenistan’a gelen Alman Ekonomisi Doğu Komitesi Genel Direktörü Michael Harms ile salı günü bir araya geldi.

Görüşmede taraflar, Türkmenistan ile Almanya arasındaki ekonomik işbirliğinin mevcut gündemini ele aldılar. Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, görüşmeyle ilgili haber verdi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ve Alman Ekonomisi Doğu Komitesi Genel Direktörü Michael Harms, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin olumlu gelişme ivmesine vurgu yaptılar.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı görüşme sırasında, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesinin önceliklerine değinerek, ‘yeşil’ teknolojiler, üretim sektörü, enerji, tarım ve su yönetimi, ayrıca eğitim alanında işbirliğinin önemi not edildi.

Türkmenistan ile Almanya arasında diplomatik ilişkiler 6 Mart 1992’de kuruldu.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10546/rashid-meredov-alman-ekonomisi-komitesi-genel-direktoru-ile-gorushtu

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir