Türkmenistan ile Tacikistan işbirliğini güçlendirecek

Tacikistan Cumhuriyeti’nin Türkmenistan Büyükelçisi Niyatbekzoda Vafo Alibek, tarım sektöründen sorumlu Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Tanryguly Atahallıyev ile bir araya geldi.

Görüşmede taraflar, ekonomi ve ticaret, tarım, sağlık, sanayi, bilim ve eğitim alanlarında işbirliğinin durumunu ve gelişimini ele aldılar ve iki ülke arasındaki ilişkilerin genişletilmesi sürecinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bu yılın Mayıs ayında, Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un Duşanbe ziyareti sırasında, Türkmenistan ve Tacikistan, Stratejik Ortaklığın Derinleştirilmesine Dair Deklarasyon, sağlık, veterinerlik, siber güvenlik alanlarında işbirliğine ilişkin hükümetler arası anlaşmalar da dahil olmak üzere çok sayıda anlaşmalar imzaladı.

Geçenlerde Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin Aşkabat’ta çalışma ziyaretinde bulundu, Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-tacikistan-isbirligini-guclendirecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir