Türkmenistan Devlet Başkanı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Suudi Arabistan ziyareti kapsamında çarşamba günü ülkenin Veliaht Prensi, Başbakan Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Saud ile bir araya geldi. ‘’Türkmenistan bugün’’ ajansı, görüşme ile ilgili haber verdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) – Orta Asya Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılma daveti için Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Saud ve Veliaht Prens, Başbakan Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Saud’a teşekkür etti ve etkinliğin başarılı organizasyonu nedeniyle tebrik etti.

Türkmenistan-Suudi Arabistan işbirliğinin geleceği ile yapılan görüş alışverişi sırasında, Türkmenistan’ın çok yönlü olarak da etkin işbirliği içerisinde bulunduğu vurgulandı ve Körfez ülkeleri ile Orta Asya ülkeleri arasındaki karşılıklı yarar sağlayan ilişkilerin derinleştirilmesi için bir zemin oluşturan bu zirvenin önemine işaret edildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Saud, görüşmenin sonunda devletlerarası ilişkilerin daha da geliştirileceğine dair güvenlerini ifade ederek, birbirlerine ve iki ülkenin kardeş halklarına en iyi dileklerini dile getirdiler.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, 19 Temmuz’a Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen KİK – Orta Asya Devlet Başkanları Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Orta Asya ülkeleri ile KİK ülkeleri arasında daha güçlü ekonomik, kültürel ve sportif bağlar kurulması çağrısında bulundu.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10521/turkmenistan-devlet-bashkan%C4%B1-suudi-arabistan-veliaht-prensi-ile-gorushtu

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir