Japonya, Türkmenistan Devlet Kütüphanesine kitap hediye etti

Japonya Nippon Vakfı tarafından yürütülen Read Japan Projesi kapsamında Türkmenistan Devlet Kültür Merkezi Devlet Kütüphanesi’ne 156 kitap hediye edildi. Bununla ilgili düzenlenen törene; Aşkabat’ta çalışma ziyaretinde bulunan Parlamento İşlerinden Sorumlu Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yuumi Yoshikawa katıldı.

Japon diplomat, Ekim 2015’te Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin Türkmenistan’a yaptığı resmi ziyaretin ikili ilişkilerin tarihinde önemli yer edindiğini söyledi.

Türkmenistan ve Japonya’yı birbirine bağlayan diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana 30 yılı aşkın bir süredir ülkeler arasında eğitim, bilim ve kültürel işbirliğinni geliştiğine dikkat çeken Japon Bakan Yardımcısı, bazı Türkmen okullarının Japoncayı ikinci yabancı dil olarak okuttuğunu ve bazı okullarda yabancı dil olarak tercih edildiğini söyledi.

Geçen yıl Kasım ayında Japonya ile Türkmenistan arasında diplomatik işbirliğinin kurulmasının 30. yıl dönümü kapsamında Japonya’nın Türkmenistan Büyükelçisi Yamamoto Hiroyuki, Uluslararası Beşeri Bilimler ve Kalkınma Enstitüsü’ne Japonya hakkında 53 kitap hediye etmişti.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/japonya-turkmenistan-devlet-kutuphanesine-kitap-hediye-etti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir