Dr. Ahmed İhsan Kırımlı vefat yıl dönümünde dualarla anıldı

Kırım Derneği eski Genel Başkanı Dr. Ahmed İhsan Kırımlı, bundan 11 yıl önce 11 Aralık’ta hayata gözlerini yumdu. Geride sayısız hizmet ve örnek bir mücadele hayatı bırakan Kırımlı, vefatının yıl dönümünde dualarla anıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin eski Turizm ve Tanıtma Bakanı, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği eski Genel Başkanı, Doktor Ahmed İhsan Kırımlı vefatının 11. yıl dönümünde unutulmadı. Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasının bugünlere gelmesinde önemli bir etkiye sahibi olan Kırımlı, hem siyaset hem de cemiyet hayatında ortaya koyduğu çalışmalarla, Kırım Tatar halkının sembol isimlerinden biri olarak hafızalardaki yerini koruyor.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği eski Genel Başkanı, Doktor Ahmed İhsan Kırımlı, Kırım Derneği Genel Merkezi binası bünyesindeki ismini taşıyan Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi’nde düzenlenen program ile dualarla anıldı. Kırım Derneği Genel Merkezinden anmaya ilişkin yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Merhum Genel Başkanımız Dr. Ahmed İhsan Kırımlı 11 Aralık 2022 tarihinde, adının verildiği Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi’nde vefatının 11. yılı vesilesi ile dualar ile anıldı.

Anma toplantısında Ali Muradasıl tarafından okunan Yasin-i Şerif’in ardından dualar edildi.

Genel Başkanımız Mükremin Şahin ve Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay’ın Dr. Ahmed İhsan Kırımlı hakkında yaptığı konuşmalar ile anma toplantısı tamamlandı.”

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/dr-ahmed-ihsan-kirimli-vefat-yil-donumunde-dualarla-anildi/464516/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir