Türkmenistan Devlet Başkanı TOGG elektrikli otomobilleri için teşekkür etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, kendisine ve Türkmenistan Halk Maslahati Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a hediye edilen TOGG elektrikli otomobiller için  teşekkür etti.

Türkmenistan’da toplu elektrikli ulaşımın – elektrikli taksiler ve elektrikli otobüslerin faaliyete girdiği ilk “akıllı” şehir Arkadag şehrinin açılışı vesilesiyle yapılan kutlamalar kapsamında arabaların anahtarları Türkmenistan Devlet Başkanı’na teslim edildi.

Devlet Başkanları arasında yapılan telefon görüşmesinde, TOGG elektrikli araçlarının Türkiye’de üretimine başlanmasının, Türkiye’nin her yönden gelişmiş bir devlet haline geldiğinin kanıtı olduğuna dikkat çekildi.

Recep Tayyip Erdoğan da aynı zamanda, eşi benzeri olmayan Arkadag şehrinin inşaatının ilk etabının açılışını yapan Türkmenistan Devlet Başkanını tebrik etti.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-devlet-baskani-togg-elektrikli-otomobilleri-icin-tesekkur-etti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir