TİKA, Pakistan’daki Çocuk Kardiyoloji Bölümünü Yeniledi

Peşaver Kardiyoloji Enstitüsü çocuk kardiyoloji bölümü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilerek modern hastane ekipmanları ile donatıldı.

TİKA tarafından, Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletindeki Peşaver Kardiyoloji Enstitüsü bünyesindeki çocuk kardiyoloji bölümünde yenileme çalışması yapılarak modern medikal ve hastane ekipmanları temin edildi.

Eyaletin en gelişmiş kalp ve damar hastanesi olan Peşaver Kardiyoloji Enstitüsüne temin edilen ekipmanlar arasında; pediatrik eko kardiyogram makinesi, in füzyon ve şırınga pompaları, kardiyak monitörleri bulunuyor. Ayrıca, çocuk kardiyoloji bölümünde oyun alanı da oluşturuldu.

Enstitüde düzenlenen törene, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Peşaver Kardiyoloji Enstitüsü Medikal Direktörü Prof. Dr. Şahkar Ahmed ve davetliler katıldı.

Büyükelçi Paçacı, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Pakistan ile sağlık, eğitim ve çeşitli diğer sektörlerde iş birliğinde bulunduğunu dile getirerek iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi köklerine dikkati çekti.

Peşaver Kardiyoloji Enstitüsü Medikal Direktörü Prof. Dr. Ahmed ise destekleri sebebiyle Türkiye ve TİKA’ya teşekkür etti.

Büyükelçi Paçacı, törenin ardından sağlık yetkilileriyle birlikte hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu. TİKA’nın çocuk kardiyoloji bölümünde yaptığı çalışmaları inceleyen Paçacı, burada kurdele kesti.

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika_pakistan%27daki_cocuk_kardiyoloji_bolumunu_yeniledi-76272

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

İskeçe Müftülüğü Kurban kampanyasını başlattı…

İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile her yıl düzenlenen vekâletle Kurban kampanyası bu sene de başlatıldı. İskeçe …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir