Türkmenistan’da Uluslararası Enerji Konferansı düzenlenecek

15 Haizran’da Aşkabat’ta Uluslararası Petrol ve Gaz Üniversitesi’nde “Enerji beklentileri, hidrokarbon sahalarının geliştirilmesi için yeni teknolojiler” konulu uluslararası konferans yapılacak.

Konferans, Türkmen Forumu şirketi tarafından Türkmenistan’ın ulusal enerji şirketleriyle birlikte düzenlenecek.

Konferansta enerji yataklarının geliştirilmesiyle kaynaklanan çevreye emisyonların azaltılması konuları ele alınacak. Sözkonusu konferansa 20 ülkeden 800’den fazla delege katılacak.

Bu prestijli etkinliğin, Türkmenistan’ın petrol ve gaz sektörünün karşı karşıya olduğu çevre konularını görüşme ve Türkmen devlet kuruluşları ile büyük enerji şirketleri, uluslararası kuruluşlar, akademik topluluklar ve çevre korumaya odaklanan finansal kuruluşlar arasındaki uluslararası işbirliğini güçlendirmek için her yıl düzenlenmesi planlanıyor.

CNPC, BP, Exxon Mobil, Petronas, ADNOC, Mitro International, Buried Hill, NAPECO, Dragon Oil, ENI, Lukoil gibi; Uluslararası Enerji Ajansı (IRENA), Küresel Gaz Merkezi, Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu, Petrol Mühendisleri Derneği, Enerji Şartı Sekreterliği gibi uluslararası petrol ve gaz kuruluşları bu konferansta yer alacak.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistanda-uluslararasi-enerji-konferansi-duzenlenecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir