Türkmenistan Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 111. oturumuna katıldı

Türkmenistan Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Muhammetseyit Silapov Cenevre’de düzenlenen Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 111. oturumuna katıldı.

Türkmenistan’ın Cenevre’deki BM Temsilciliği’nin bildirdiğine göre, Türkmen Bakan oturumda konuşma yaparak, Türkmenistan’ın Uluslararası Çalışma Örgütü ile işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.

Uluslararası Çalışma Örgütü temsilcilerinin pekçok kez Türkmenistan’ı ziyaret ettiğini söyleyen Bakan, gecen sene 2023 yılı için Türkmenistan Hükümeti ile Uluslararası Çalışma Örgütü arasında işbirliğine yönelik Eylemlerin Yol Haritası’nın kabul edildiğini belirtti.

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 111.yıllık konferansı 5-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir. Konferansta katılımcı ülkeler, işveren ve şirketler arasında iş güvenliğinin sağşanması, istikrarlı ekonomiye geçiş konuları ele alınıyor.

Türkmenistan Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Muhammetseyit Silapov bu konferans çerçevesinde Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Sekreteri Gilbert Hungbo ile görüştü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Görüşmede taraflar, Uluslararası Çalışma Örgütü ile Türkmenistan Hükümeti arasındaki işbirliğini genişletme olanaklarını, yakın zamanda onaylanan Uluslararası Çalışma Örgütü ile Türkmenistan Hükümeti arasındaki 2023 işbirliği faaliyetleri için Yol Haritasının uygulanması konuları ele alındı.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-uluslararasi-calisma-orgutunun-111-oturumuna-katildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir