Özbekistan ile Türkmenistan’dan sıvılaştırılmış gaz Pakistan’a ulaştı

Özbekistan ve Türkmenistan’dan gönderilen 21 sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) aracı, Afganistan üzerinden Pakistan’a ulaştı.

Arab News Pakistan Ajansı’nın bildirdiğine göre, Pakistan’lık gümrük yetkilisi şimdiye kadar en az 21 kamyon Pakistan’a girdiğini ve Özbekistan’dan altı kamyon, Türkmenistan’dan üç konteyner geldiğini kaydetti.

Lahor merkezli ve Pakistan’da toptan teslimat, sıvılaştırılmış gaz nakliyesi yapan özel bir şirket olan Epic Energy şirketi, Özbekistan’dan 5.000 ton sıvılaştırılmış gaz içeren on konteyner ithal etti. Yakın gelecekte 5.000 ton daha sıvılaştırılmış gaz ithal etmek için Türkmenistan ile bir anlaşma da var. Rusya’dan 10.000 ton LNG ithal edilecek.

Pakistan’a sıvılaştırılmış gaz akışı artık Afganistan’dan geçen en kısa yoldan geliyor ve bu da Pakistan pazarındaki fiyatları dengeliyor.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/ozbekistan-ile-turkmenistandan-sivilastirilmis-gaz-pakistana-ulasti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir