Selanik’te Cuma Namazı Kıldılar, Başkonsolos Gedik’i Ziyaret Ettiler

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri, Selanik Osman Ağa Camiinde Cuma namazını kıldılar ve sonra da Başkonsolos Serkan Gedik’i ziyaret ettiler.

9 Haziran Cuma günü Selanik’i ziyaret eden Danışma Kurulu üyeleri, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif başkanlığında Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik’i ve Atatürk’ün Evi’ni ziyaret ettiler.

Ziyaretle ilgili olarak Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunun sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili şu paylaşım yapıldı: “Selanik’i ziyaret eden Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nu Başkonsolosluğumuzda ağırlamaktan ve Atatürk Evi’ni gezdirmekten onur duyduk” ifadelerine yer verildi.

Selanik’te Cuma Namazı Kıldılar

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) üyeleri aynı gün Selanik Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneğini de ziyaret etti.

BTTADK Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ziyaretle ilgili sosyal medya hesabında şu paylaşımda bulundu:

“Bugün Selanik’teki Dernek yöneticisi kardeşlerimizle biraraya geldik, karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk. Ev sahipliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bu gün Cuma namazını Selanik Osman Ağa Camiinde eda ettik. Cemaate İslam kardeşliğinden bahsettik. Allah dualarımızı kabul etsin.

Bu gün Selanik ziyaretimizin sonunda, B.T.T.D.K Üyeleri olarak, yeni Başkonsolosa hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin banisi Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret ettik.”

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/selanikte-cuma-namazi-kildilar-baskonsolos-gediki-ziyaret-ettiler/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir